90 päivän Muutosmatka


Muutosmatka – reittisi pysyvästi hyvinvoivaan arkeen

Pysyvästi hyvinvoiva ja maistuva arki – pääset siihen ViaEsca Muutosmatkan tukemana! Tutustu Muutosmatkamme periaatteisiin ja siihen, kuinka matkan aikana autamme sinua muutoksen vaiheissa.

ViaEsca syömisen ja liikunnan tasapaino90 päivää on tutkittu olevan riittävä aika entisistä tottumuksista pois oppimiseen, uusien tapojen sisäistämiseen ja niiden siirtämiseksi arjen rutiineiksi. Ruokailutottumusten muutos ei välttämättä ole helppoa, mutta Muutosmatka tukee sinua kaikissa vaiheissa!

Lähtiessäsi Muutosmatkalle olet päättänyt saavuttaa pysyvän muutoksen ruokailutottumuksiisi ja parantaa terveyttäsi sekä hyvinvointiasi. Muutosmatkan aikana luot vakaan perustan pysyvästi hyvinvoinvalle arjellesi, jonka kulmakivenä toimii helpoista ja maistuvista aterioista koostettu tasapainoinen ruokavalio. Saavutat omaan ymmärrykseesi ja osaamiseesi pohjautuvan arkiruokailun helppouden. Jos sinulla on painonpudotustavoite, edistät sitä matkan aikana.

21 päivää – tehokas aloitus
ViaEsca-menetelmällä aloitat tehokkaasti laittamalla kerralla kuntoon koko ravitsemuksesi. Siten voit opita nopeasti pois vanhoista tottumuksistasi ja annat itsellesi mahdollisuuden kokea tasapainoisen ruokavalion vaikutuksen! Ensimmäisen 21 päivän aikana saavuttamasi hyvä olo inspiroi pysyvään muutokseen, oivallat säännöllisen ateriarytmin ja terveellisen ruokailun merkityksen hyvinvoinnillesi.

ViaEsca innostaa ja tukee sinua muutoksesi aikana. Apunasi ovat ravinto-ohjaajan chat-tuki sekä sovelluksemme tsemppiviestit ja osaamistasi ravitsemuksestasi lisäävät vinkit.

Tottumusten muutos on tehty sinulle helpoksi. Kaikki ruokailuun liittyvä on sinulle valmiiksi mietitty, itse keskityt vaikutusten kokemiseen ja uusien arjen rutiinien opetteluun. Tutustut monipuolisiin, maukkaisiin ja helppoihin resepteihimme. Voit luottaa siihen, että syöt ravitsemussuositusten mukaista ruokaa kulutukseesi nähden sopivasti. Arkeasi helpottavat myös ateriasuunnitelmasi mukaiset, koko ruokakunnalle halutessasi mitoitettavat reseptit sekä valmiit ostoslistat.

Matkan alussa otat käyttöön aktiivisuusrannekkeen, joka energiankulutuksesi mittaamisen lisäksi kannustaa sinua arkiliikuntaan ja näyttää, kuinka tasapainoinen ruokailu vaikuttaa uneesi ja palautumiseesi. Mittaaminen yksin ei vielä muuta aktiivisuuttasi, mutta voit haastaa itsesi liikkumaan hieman enemmän esimerkiksi käyttämään portaita hissin sijaan. Arkiliikunnalla on ruokailutottumusten muutoksen ohessa suuri merkitys siihen, kuinka ylläpidät hyvinvointiasi ja pidät painosi hallinnassa jatkossakin helposti.


42 päivää – totutteluvaihe
Noudattamalla ateriasuunnitelmaasi voit luottaa siihen, että teet arjessasi oikeita valintoja ja olet menossa oikeaan suuntaan. Kannustamme sinua tämän vaiheen aikana keskittymään suunnitelmallisuuteen. Suunnitelmallisuus helpottaa arkista ruokailun ajatustyötäsi ja arjen helppouden tuella huomaat välttyväsi turhautumisen tunteilta uusia tottumuksia opetellessasi.

Olet jo päässyt maistamaan monia ruokiamme ja kokkaaminenkin alkaa jo tuntua tutummalta, vaikka et aiemmin keittiössä olisi paljoa viihtynytkään. Monipuoliset ateriat ja vaihtelevat maut innostavat sinua tässäkin vaiheessa antamalla onnistumisen ja uuden oppimisen kokemuksia. Myös jatkossa helppous, maistuvuus ja monipuolisuus ovat avaimet arjen hyvinvointisi pysyvyyteen!


64 päivää – totuttelusta tottumuksiin
Myös juhlaruoat ja satunnainen herkuttelu kuuluvat elämään, mutta joustavuuden oppiminen ei tapahdu itsestään. Muutosmatkan aikana opit sallimaan itsellesi myös nautiskeluhetket. Osaat tässä vaiheessa matkaasi laittaa monipuolista ja maistuvaa arkiruokaa, jolloin tarve ’herkuttelulle’ ei pääse yltymään suureksi, arkiruokien pariin palaaminen ei tarkoita ruoasta nauttimisesta luopumista!

Arkiset kauppareissusi ja tulevan viikon ruokailun suunnittelu alkavat tässä vaiheessa sujua jo rutiinilla. Et enää hämmenny, jos suunnitelmat eivät aina toteudukaan. Osaat jo itse miettiä, kuinka toimia, kun eväät vaihtuvatkin yllättäen lounaspalaveriin työtovereiden kanssa tai välipalabanaanisi onkin unohtunut kotiin.

Huomaat uudistuneen ruokavalion myötä nyt jo selviä muutoksia kehossasi, vireystilassasi ja unessasi. Tässä vaiheessa tuskin enää koet halua palata entiseen. Lisääntyneen arkiliikuntasi ansiosta sinun ei ole tarvetta kokea huonoa omaatuntoa, vaikka et ehtisi kuntoilemaan. Painonhalintasi perustuu siihen, että syöt sopivasti arkiseen kulutukseesi nähden.

90 päivää – tottumusten, joustavuuden ja helppouden kautta pysyvyyteen
Kolmas kuukausi onkin jo vaihe, jossa olet jo sisäistänyt ViaEsca-ruokavalion periaatteet siten, että alat luottamaan omaan osaamiseesi ja ymmärrykseesi toimivista ruokavalinnoista.

Osaat sovittaa nautinnot osaksi tasapainoista ja terveellistä ravitsemusta ja tiedät, kuinka koostat koko ruokakunnalle ravintoaine- ja energiasisällöltään sopivat viisi ateriaa päivässä.

Olet rakentanut arjen hyvinvoinnillesi vakaan perustan, jonka kulmakivenä toimii helppo, maukas ja monipuolinen ruokavalio. Painonhallintasi on helppoa, kun osaat hahmottaa oman kulutuksesi suhteen aterioihin ja säännöllinen ruokailu sekä lisääntynyt arkiliikunta ylläpitävät aineenvaihduntaasi.

Alussa uudet ruokailutottumukset ovat Muutosmatkan päätteeksi osa arkeasi. Kun ruokavaliosi perusta on kunnossa, voit tehdä hyvinvoinnistasi halutessasi enemmän itsesi näköistä.

Uskomme sinun pärjäävän nyt omillasi ja saavasi uusien elintapojesi myötä paljon iloa ja terveyshyötyjä! Onnea jatkoon! Jos koet muuttuvien elämäntilanteiden myötä tarvitsevasi tukea ruokailutottumustesi ylläpidossa, voit aina hakea tukea ViaEsca Jatkomatkasta.