Paranna palautumista ruokavaliolla


Ruokavalion muutos paransi palautumista 28%

ViaEsca-ravintovalmennuksen vaikuttavuutta tutkittiin syksyllä 2019 kuudessa yrityksessä 60 eri taustoilla ja työtehtävillä olevan henkilön kanssa. Ruokavaliolla todettiin saavutettavan huomattava parannus palautumiseen ja suorituskykyyn.

Tutkimus toteutettiin Firstbeat-hyvinvointianalyysilla ennen ja jälkeen ViaEscan 21 päivän ravintovalmennuksen. Tutkimuksen mukaan ruokavalionmuutos lisäsi valveillaolon aikaista palautumista keskimäärin 28% ja kuntotasoa 13%. 

Paranna palautumista ruokavaliolla

Valveillaoloaikaan työhön ja vapaa-ajalle jakaantunut palautuminen lisääntyi keskimäärin 26 minuuttia ennen valmennusta tehtyihin mittauksiin nähden. Analyysi perustuu ympärivuorokautisen sykevälivaihtelun muutosten seurantaan. Tasaisesti päivään jakautuva palautuminen on tärkeää jaksamisen ja terveyden ylläpidon kannalta.

"Ilman riittävää palautumista keho ylikuormittuu ja hyvinvointi heikkenee. Hyvä palautuminen edistää terveyttä, onnellisuutta ja suorituskykyä." - Firstbeat

Kuntotason kehitystä seurattiin tutkimuksessa maksimaalisella hapenottokyvyllä (VO2max). Firstbeatin mukaan tuloksen paraneminen
10%:lla vaatii yleensä vähintään 12 viikkoa intensiivistä fyysistä harjoittelua kohtalaisen kuntotason ryhmässä. Ruokavaliomuutoksella vastaava tulos saavutettiin jo kolmessa viikossa.

Kuntotaso paranee ruokavaliolla

Jaksamisen ja palautumisen tukemiseen panostaminen ravintovalmennuksen avulla tuo päivään jopa 50:n minuuttia enemmän energiaa ja jaksamista.

Seurantaan osallistui 60 henkilöä Vaasanin, Atrian, YIT:n, Salesforcen, Nooa Säästöpankin ja Nesteen eri toiminnoista.

Työterveystoimien kehittämisen kannalta käyttökelpoiset, vaikuttavat menetelmät ovat kaivattuja.

“Yritysten vastuu on tarjota ymmärrystä ja keinoja. Henkilökohtainen vastuu työntekijöillä on käyttää niitä”, kommentoi FirstBeatin asiakkuusjohtaja Hanna Rinta.

”Ravinto antaa energiaa. Siksi on tärkeää mitä ja miten syöt. Ravitsemusluennot yksin eivät vielä yleensä riitä muuttamaan ihmisten käyttäytymistä ruokailun suhteen, vaan tarvitaan itse muutosta konkreettisesti tukevia palveluita. Näin saada tuloksia, joilla on vaikutusta jaksamiseen”, sanoo Tuomas Teinilä, Via Esca Oy:n toimitusjohtaja.

ViaEsca on suomalainen digitaalinen valmennuspalvelu, joka auttaa ihmisiä tekemään pysyvän muutoksen ruokailutottumuksiinsa. Yli 73% ViaEscan asiakkaista onnistuu pysyvässä muutoksessa. Firstbeat on maailman johtava sykevälivaihtelun mittaamiseen ja analysointiin keskittyvä yritys.

 

Lisätietoja:

Tuomas Teinilä, toimitusjohtaja

tuomas@viaesca.com

Puh. 050 571 6626