Palvelun yleiset käyttöehdot


Päivitetty 26.2.2020

1. Yleistä

Tervetuloa ViaEsca –palvelun käyttäjäksi saamaan tukea elämäntapamuutoksen toteuttamiseen ja terveellisen elämäntavan ylläpitoon. ViaEsca-palvelu yhdistää energian kulutuksen ja saannin mittaamisen valmiiseen ravinto-ohjelmaan.(”Palvelu”).

Nämä ehdot ovat Via Esca Oy:n (”ViaEsca”) Palvelun yleiset käyttöehdot (”Ehdot”), joita sovelletaan ViaEscan Palvelun kauppaan ViaEscan ja Palvelun käyttäjän (”Käyttäjä”) välillä. Käyttämällä Palvelua Käyttäjä sitoutuu näihin Ehtoihin sekä ViaEsca-mobiilisovelluksen loppukäyttäjän käyttöoikeussopimuksen ehtoihin (”Sopimus”). Sopimus on luettavissa täällä. Lue nämä Ehdot sekä Sopimuksen ehdot huolellisesti ennen Palvelun käyttämistä. Mikäli et hyväksy näitä Ehtoja, lopeta Palvelun käyttäminen välittömästi.

2. Palvelun käyttö

Palvelu koostuu kahdesta vaiheesta:

  1. Aloitusmatkasta (21 päivää) tai Muutosmatkasta (90 päivää)
  2. Kuukausittain veloitettavasta jatkomatkasta

Käyttäjän käyttöoikeus on henkilökohtainen. Asiakkuutta ei siten voi siirtää toiselle henkilölle.

Palvelu sisältää ViaEsca-mobiilisovelluksen (”Sovellus”) käyttöoikeuden, jossa on ateriasuunnitelma resepteineen, ostoslistat, statistiikka ja valmennus-chat (”Palvelu”). Palvelu toimii parhaiten yhdessä aktiivisuusmittarin kanssa, jolla mitataan Käyttäjän yksilöllinen energiankulutus ja arkiaktiivisuus. 

Mittarilla mitataan mm. Käyttäjän päivittäinen kalorikulutus sekä unen laatu ja nämä tiedot näytetään Käyttäjälle, jotta hän ymmärtää miten hän voi halutessaan vaikuttaa energiankulutukseensa sekä pyritään osoittamaan Käyttäjälle oikein syömisen, unen laadun ja liikunnan välinen linkki. Lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää harjoitusten tehokkuuden analysointiin.

Palvelun Aloitusmatka tai Muutosmatka alkavat itse valittuna aloituspäivänä kun Käyttäjä on rekisteröitynyt ja maksanut palvelun. Maksamisesta lisää alla kohdassa 7 Tilauksen Maksaminen.

Kuukausittain veloitettava jatkomatka on vähintään 30 päivän pituinen ja on voimassa toistaiseksi. Sopimus voidaan irtisanoa milloin tahansa yhden (1) kuukauden irtisanomisajalla. Jatkomatka sisältää mm. Käyttäjän oman kalorikulutuksen perusteella räätälöityjä ateriasuunnitelmia ja reseptejä sekä oman toimintansa laukaisemia viestejä, jotka lisäävät tietoisuutta oikein syömisestä ja tukevat muutosta (”Jatkomatka”). Jatkomatka ei ala Aloitusjakson jälkeen automaattisesti vaan käyttäjä voi ostaa Jatkomatkan halutessaan ViaEscan verkkokaupasta.

Alle 18-vuotias voi rekisteröityä Käyttäjäksi vain vanhempansa tai muun laillisen huoltajansa kirjallisella etukäteissuostumuksella. Käyttäjä sitoutuu antamaan itseään koskevat tiedot oikeina, ja Käyttäjä vastaa tietojen oikeellisuudesta. Jotta ViaEsca voi palvella Käyttäjää parhaalla mahdollisella tavalla, rekisteröityneen Käyttäjän tulee viivytyksettä päivittää tietonsa käyttäjätilinsä kautta tai ilmoittaa tietojensa muuttumisesta ViaEscalle.

Käyttäjällä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Tilausvahvistus/kuitti toimitetaan Käyttäjälle vain sähköpostitse, ja Käyttäjä näkee tilauksensa myös käyttäjätilinsä kautta. Rekisteröinnin yhteydessä Käyttäjä luo itselleen henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Käyttäjä vastaa käyttäjätunnuksillaan tapahtuvasta asioinnista Sovelluksessa. Mikäli Käyttäjä havaitsee tai epäilee, että hänen tunnuksensa ovat paljastuneet tai joutuneet sivullisen haltuun taikka hänen tunnuksiaan käytetään väärin, Käyttäjä on velvollinen ilmoittamaan asiasta välittömästi ViaEscalle. ViaEscalla on oikeus oma-aloitteisesti jäädyttää Käyttäjän tunnukset, mikäli ViaEsca epäilee, että tunnuksia väärinkäytetään.

3. Henkilötietojen käsittely

Via Esca käsittelee henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan henkilötietolainsäädännön sallimalla ja velvoittamalla tavalla toimien henkilörekisterien rekisterinpitäjänä. Käyttäjän tietoja käsitellään käyttäjärekisterin tietosuojaselosteessa kuvatuin tavoin. 

4. Tuotteiden ja Palvelun tilaaminen 

ViaEscan Palvelu tilataan ViaEscan verkkokaupan kautta osoitteesta www.viaesca.com. Käyttäjä saa Palvelusta tarvittavat ostoslistat ja reseptit, ja ostaa reseptien toteuttamisessa tarvittavat raaka-aineet valitsemastaan ruokakaupasta tai verkkoruokakaupasta. ViaEscan verkkokaupan kautta voi tilata myös Garmin-aktiivisuusrannekkeen.

5. Hinnat

Tilauksen kokonaishinta koostuu Palvelun hinnoista, toimitusmaksusta ja mahdollisista maksutapaan liittyvistä kuluista.

Palvelusta veloitetaan tilaushetkellä voimassa olevan hinnan perusteella. Palvelun hinta ovat voimassa toistaiseksi. Palvelun hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero. Tilatessaan Käyttäjä valitsee tilattavan Palvelun.

ViaEsca pidättää oikeuden muuttaa Palvelun hintoja. ViaEsca pyrkii siihen, että Verkkosivuilla esitetyt hinnat olisivat aina oikeat ja ajantasaiset, mutta ei myönnä mitään takuuta hintojen oikeellisuudesta. Mikäli Verkkosivuilla tai Sovelluksessa ollut virheellinen hintatieto poikkeaa huomattavasti todellisesta hinnasta, on poikkeuksellisen alhainen verrattuna yleiseen hintatasoon tai virhe on muutoin sillä tavoin selvä, että Käyttäjän olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virhetiedon, virheellinen hinta ei sido Via Escaa.

6. Tilausvahvistus/kuitti

Käyttäjälle lähetetään onnistuneen tilauksen jälkeen sähköpostitse tilausvahvistus/kuitti, joka sisältää tilauksen keskeiset tiedot. Käyttäjän tulee tarkistaa, että tilausvahvistukseen merkityt tiedot tilauksen sisällöstä ovat oikeat. Käyttäjä voi tarkistaa tilauksen sisällön sekä tilaushistoriansa myös kirjautumalla asiakastililleen. ViaEscalla on oikeus olla hyväksymättä tilausta perustellusta syystä.

 

7. Maksaminen 

Käyttäjä valitsee maksutavan tilaushetkellä Käyttäjälle tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tuotteet ja mahdolliset toimituskulut ja Palvelun maksu maksetaan tilauksen yhteydessä ViaEscan verkkokaupassa ilmoitetuilla maksutavoilla.

Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa Maksuturva Group Oy (y-tunnus 2121703-0) yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Maksuturva Group Oy:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen voi nähdä tietojasi. Maksunsaajana näkyy Maksuturva Group Oy.

Maksusi kirjautuu välittömästi suoritetuksi kauppiaalle ja sähköpostiisi lähetetään vahvistusviesti. Viesti sisältää linkin Verkko-ostajan palvelut –sivulle, jossa voit hoitaa kauppiaan tyytyväisyystakuun avulla mm. tuotepalautukset, reklamaatiot ja palautteenannon ympäri vuorokauden.

Maksusi tilitetään myyjälle vasta, kun olet vastaanottanut tilauksesi ja saanut tarkistaa sen. Tarkastusajoista ilmoitetaan tilauskohtaisesti sähköpostilla.

Lue lisää Maksuturva-palvelun käytöstä »

ViaEsca asiakkuuden jatkomatkaa koskien veloitetaan kuukausittain Käyttäjän ilmoittamalta luottokortilta. Veloitus suoritetaan samana päivänä kuin osto tehdään ViaEscan verkkokaupasta ja tulevina kuukausina vastaavana päivänä. Käyttäjän käyttäjäprofiilista näkyy veloituksen eräpäivä. Käyttäjä voi koska tahansa itse keskeyttää toistaiseksi voimassa olevan kuukausiveloituksen omassa käyttäjäprofiilissaan. ViaEsca ei maksa takaisin osaa tai koko kuukausimaksua, vaikka sopimus keskeytettäisiin kesken 30 päivän jakson.

7.1. Maksutavat

Verkkopankkien verkkomaksupainikkeet
Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainikkeet.

Korttimaksut (Visa, Visa Electron, MasterCard ja Business Eurocard)
Korttimaksamisen verkkokaupassamme tarjoaa Svea Payments Oy yhteistyössä Solinor Oy:n ja Bambora AB:n kanssa. Svea Payments Oy välittää korttimaksujen veloitustiedot (debit tai kredit) Bambora AB:lle, jolla on sopimus kansainvälisten korttiyhtiöiden kanssa (Mastercard ja Visa). Korttinumeroita ei tallenneta Svea Payments Oy:n tietojärjestelmiin vaan ne käsitellään teknisen palveluntuottajan Solinor Oy:n toimesta. Solinor Oy on sertifioitu korttiyhtiöiden laatiman kansainvälisen PCI DSS -tietoturvastandardin korkeimman ”PCI DSS Level 1”-turvatason mukaan. Svea Payments Oy on oman toimintansa osalta sertifioitu PCI DSS -standardin mukaan.

Maksunvälittäjän yhteystiedot:
Svea Payments Oy
Y-tunnus: 2121703-0
Mechelininkatu 1 A

00180 Helsinki
Puhelin: (09) 4242 300, arkisin klo 9.00 – 17.00
Sähköposti: asiakaspalvelu.payments@svea.fi
Svea Payments

Svea Payments Laskulla tai Erämaksulla ostaminen
Svea Payments Lasku- ja Erämaksupalvelu mahdollistaa sinulle turvallisen ja joustavan vaihtoehdon ostostesi rahoittamiseen yhdessä tai useammassa erässä. Lasku- ja erämaksupalvelun luotonantajana toimii Lindorff Invest Oy.

Voit valita maksutavaksi
-laskun, kun ostoksesi arvo ylittää 20 euroa tai
-erämaksun, kun ostoksesi arvo ylittää 30 euroa

ja on enintään 2 000 euroa. Maksutapa edellyttää suomalaista henkilötunnusta, vakituista, virallista kotiosoitetta Suomessa ja 20 vuoden ikää. Maksutapa on käytössä vain yksityishenkilöille. Oma luottokielto tai salatut tiedot estävät maksutavan käytön.

Laskulla tai Erämaksulla ostaessa sinua pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksillasi pankin TUPAS-palvelussa. Tällöin voit hyödyntää vapaasti valittavaa toimitusosoitetta, oli se sitten pakettiautomaatti, kesämökki tai työpaikkasi. Luottotietosi tarkistetaan luottotietoyhtiöltä ja sen perusteella tehdään reaaliaikainen luottopäätös. Luottopäätöksen ja tarkistukset toteuttaa Lindorff Oy, eivätkä tiedot tallennu myyjän asiakastietorekisteriin.

Hyväksytyn luottopäätöksen ja ostotapahtuman jälkeen saat laskun toiveesi mukaisesti joko sähköpostitse tai paperilaskuna. Huomioithan, että lasku toimitetaan aikaisintaan n. kahden viikon kuluttua tilauksen toimittamisesta. Näin siksi, että saat aina ajantasaisen laskun, jossa on huomioitu myös mahdolliset palautukset. Lisätietoja mahdollisesta kielteisestä luottopäätöksestä voit tarvittaessa tiedustella Lindorffin asiakaspalvelusta.

Valitessasi laskuvaihtoehdon, saat ostoksellesi aina 14 päivää korotonta maksuaikaa. Jos päätät maksaa ostoksesi erissä, voit valita annetuista vaihtoehdoista sinulle parhaiten sopivan maksuaikataulun joko suoraan verkko-ostosta tehdessäsi tai jälkikäteen laskun saatuasi. Luottosopimus Lindorff Invest Oy:n kanssa astuu voimaan maksettuasi ensimmäisen kuukausierän laskun eräpäivään mennessä. Hyödynnettävissäsi on ostoksen summasta riippuen vaihtoehtoja 3 – 24 erän välillä.

Maksuerät laskutetaan kuukausittain. Luoton kuukausimaksu kustakin erästä on 3 € ja erämaksun korko 15 %. Todellinen vuosikorko laskettuna 1 500 € luotolle tyypillisellä 12 kk maksuajalla luottokorko ja kuukausimaksut huomioiden on 23,1 %. Palvelu ei sido sinua pysyvään luottosuhteeseen. Mahdollisista maksuviivästyksistä peritään lainmukaisen kulut ja korot. Eräpäivän siirrot yleisten luottoehtojen mukaisesti.

Voit tutustua
–lasku- ja erämaksupalvelun yleisiin luottoehtoihin ja
–vakiomuotoiseen eurooppalaiseen kuluttajatieto –lomakkeeseen
ja tallentaa ne itsellesi oston varmennuksen yhteydessä.

Palautusten käsittely
Mikäli palautat tuotteita, Lindorff hyvittää avointa luottoa automaattisesti saatuaan tiedon Maksuturvalta hyväksytystä palautuksesta. Mikäli kyseeseen tulee jo maksetun suorituksen palautus, sinun tulee toimittaa henkilö- ja tiliyhteystietosi kirjallisesti Lindorffin asiakaspalveluun.

Sähköpostitse: eramaksu@lindorff.fi, otsikolla Lindorff Invest Oy/suorituksen palautus
Postitse: Lindorff Oy/ Laskutusasiakaspalvelu, PL 20, 20101 Turku tai

Asiakaspalvelu laskuun ja erämaksuun liittyen
Verkkopalvelu: bill.lindorff.fi
Puhelinpalvelu: 02 2700 550 arkisin kello 8-20 ja lauantaisin kello 10-15 (hinta: normaali paikallis- tai kaukopuhelumaksu)
Sähköposti: eramaksu@lindorff.fi

Maksujenvälittäjän yhteystiedot:

Svea Payments Oy
Y-tunnus: 2121703-0
Mechelininkatu 1 A

00180 Helsinki
Puhelin: (09) 4242 300, arkisin klo 9.00 – 17.00
Sähköposti: asiakaspalvelu.payments@svea.fi
Svea Payments

8.  Reklamaatio

Mikäli Käyttäjä havaitsee virheen, Käyttäjän tulee välittömästi ja viimeistään 7 päivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta ilmoittaa siitä ViaEscan asiakaspalveluun (sähköposti: asiakaspalvelu@viaesca.com). Palvelussa todetuissa kuluttajansuojalain tarkoittamissa viivästys- tai virhetilanteissa sovelletaan kuluttajansuojalain 5 luvun säännöksiä viivästyksen ja virheen seuraamuksista.

9. Vastuunrajoitus

Käyttäjä tiedostaa, että Palvelulla pyritään tukemaan Käyttäjän elämäntapamuutosta ja ymmärtää että ViaEsca ei voi taata, eikä pysty lupaamaan Käyttäjälle mitään Palvelun käytön kautta saavutettavaa lopputulosta. Lisäksi Käyttäjä hyväksyy, että ViaEsca ei ole vastuussa siitä jos Käyttäjä ei saavuta itsellensä asettamiaan tuloksia käyttämällä Palvelua.

10. Ylivoimainen este

ViaEsca ei ole vastuussa sellaisesta Tuotteen tai Palvelun virheellisyydestä, toimituksen viivästymisestä tai muusta sopimusrikkomuksesta, joka johtuu ViaEscan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta (force majeure). Tällaisessa viivästymistilanteessa ViaEsca noudattaa velvollisuuksiaan niin pian kuin se on kyseisessä tilanteessa mahdollista.

11. Ehtojen muuttaminen

ViaEsca pidättää oikeuden muuttaa näitä Ehtoja. Tilauksiin sovelletaan niitä Ehtoja, jotka olivat voimassa Käyttäjän tehdessä tilauksen. Muutoksista ilmoitetaan Käyttäjän antamaan sähköpostiosoitteeseen yksi (1) viikko ennen muutoksen voimaan astumista.

12. Sovellettava laki ja riitojenratkaisu

Näihin Ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Osapuolet pyrkivät ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluteitse näistä Ehdoista tai niiden soveltamisesta aiheutuvat erimielisyydet. Mikäli neuvottelut eivät johda sovintoratkaisuun kohtuullisessa ajassa, erimielisyydet ratkaistaan ensiasteena Helsingin käräjäoikeudessa. Kuluttaja-asiakas voi kuitenkin viedä erimielisyyden myös kotipaikkansa käräjäoikeuden tai kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

13. Asiakaspalvelu

Käyttäjää kehotetaan kaikissa mahdollisissa ongelmatilanteissa kääntymään ViaEscan asiakaspalvelun puoleen: asiakaspalvelu@viaesca.com.

14. Palvelun ylläpitäjä

Palvelua ylläpitää:
Via Esca Oy
Lautatarhankatu 6
00580 Helsinki
Y-tunnus: 2775211-4
Sähköposti: info@viaesca.com