Tulokset


Hyvinvointivalmennuksen tulokset ja hyödyt

ViaEsca-hyvinvointivalmennuksen vaikutus on mitattavissa. Mittarit kannattaa valita sen mukaan, mikä on oman tavoitteen kannalta tärkeintä.

Hyödyt valmennuksesta

 

Kehon rasvan määrä /painonpudotus

Mikäli haluat pudottaa painoa tai pienentää terveydelle haitallista viskeraalista rasvaa eli sisälmysrasvaa, suosittelemme kehonkoostumusmittarin käyttöä. Näet kuinka rasvamassa vähenee eikä painonpudotus tarkoita pienempiä lihaksia, mikä olisi pysyvän painonhallinnan kannalta haitallista.  ViaEscan hyvinvointivalmennuksissa ensimmäisen kolmen viikon aikana rasvan määrä putoaa keskimäärin 1,5 kg.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta kehonkoostumusmittauksiin, vaaka toimii hyvin turvallisen painonpudotuksen seurantaan tai voit käyttää mittanauhaa. Usein sentit katoavat nopeammin kuin kilot. Pysyvän painonpudotuksen kannalta hyvä vauhti on 0,5-1 kg viikossa (alussa voi lähteä enemmänkin). Mikäli tavoitteena on pudottaa paljon painoa, ei kannata kiirehtiä vaan noudattaa ateriasuunnitelmaa, joka vie turvallisesti kohti pysyvää painonhallintaa. Joskus painonpudotus saattaa pysähtyä tai hidastua hetkellisesti, mikä on normaalia. Silloin kannattaa jatkaa ohjelman seuraamista ja jos haluaa, voi asiassa konsultoida ViaEsca ravintovalmentajaa, joka auttaa eteenpäin tilanteen kanssa. 

Energisyys ja jaksaminen

ViaEsca hyvinvointivalmennuksen aikana suhteellinen hapenottokyky (VO2MAX) paranee keskimäärin 13% jo kolmen viikon aikana. (Lähde) Maksimaalinen hapenottokyky on paras mittari jaksamiselle. Se mittaa kehon kykyä kuljettaa happea suhteutettuna kehon painoon. Hapenottokykyä voi seurata laadukkaista aktiivisuusmittareista esim. Garmin Vivosmart 4 tai vastaava, tai esimerkiksi Firstbeat-mittauksissa saat selville oman hapenottokykysi. Myös useat urheilutestausyritykset tekevät mittauksia. 

Palautuminen

Ruokailutottumuksilla on suuri vaikutus palautumiseen. Firstbeat on todennut ViaEsca valmennuksen parantavan valveillaoloajan palautumista keskimäärin 28%. Oikeanlainen ravinto voi auttaa palautumaan jopa 40% paremmin sekä arjen stressistä että liikuntasuorituksesta. Kehon palautumista voit seurata laadukkaista aktiivisuusmittareista esim. Garmin Vivosmart 4 tai vastaava, tai esimerkiksi Firstbeat-mittauksissa saat selville mikä on oman kehon palautumiskyky.

Arkiliikunta ja askeleet

Arkiliikunta on tärkeää terveydelle ja se auttaa polttamaan kaloreita. Usein painonpudotus vaatii muutoksen ruokailutottumuksiin, mutta arkiliikunta auttaa pitämään painon hallinnassa. ViaEsca hyvinvointivalmennukseen osallistuneista 90% lisää arkiliikuntaa. Arkiliikuntaa on helppo seurata aktiivisuusmittarin avulla. 

Kolesterolin alentaminen

Kolesteroli

Oikea ravinto sekä ylläpitää terveyttä, mutta myös ennaltaehkäisee monia ns. kansantauteja. Tarve syödä eri lääkkeitä vähenee, koska ravinnolla voidaan vaikuttaa mm. tyypin 2 diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Mikäli sinulla on korkea kolesteroli, ViaEsca hyvinvointivalmennus vaikuttaa kolesteroliarvoihin positiviisesti jo lyhyessä ajassa. Kolesteroliarvoja voit mitata helposti ViaEsca-testipaketilla tai hyödyntää omaa työterveyshuoltoa. 

Lue, miten asiakkaamme ovat onnistuneet valmennuksella saavuttamaan hyviä tuloksia.