Usein kysyttyä


Yleistä palvelusta

Miten valmennus toimii?

ViaEsca toimittaa painonhallintavoitteesi mukaisen sinulle räätälöidyn ruokaohjelman ja reseptit ViaEsca-sovelluksessa. Voit tulostaa tarvitsemasi ostoslistat ja hakea tarvitsemasi raaka-aineet kaupasta, tai halutessasi tilata ne käyttämästäsi ruuan verkkokaupasta. Noudata päiväohjelmaa niin huomaat miten oikein syöminen nostaa energiatasoasi, opit oikean ruokailurytmin ja annoskoot sekä pääset nauttimaan maistuvista uusista ruuista.

Kenelle valmennus on tarkoitettu?

Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saavuttaa energisemmän ja tasapainoisemman olon syömällä paremmin tai haluavat oppia hallitsemaan syömistään. ViaEsca auttaa sinua myös pudottamaan painoa ja saavuttamaan pysyvän painonhallinnan mahdollisimman helposti. Opit ymmärtämään oman kehosi kalorinkulutuksen ja säätämään syömistä sekä juomista siihen sopivaksi. 

Mihin vaikutukset perustuvat?

Valmennuksen vaikutukset ovat mitattavissa erilaisin keinoin. Lue lisää vaikuttavuuden seurannasta. Samalla kun opit ymmärtämään, miten kehosi kuluttaa kaloreita ja kuinka siihen voit vaikuttaa, opit hallitsemaan syömistäsi; säännöllinen ateriarytmi, oikean kokoisia aterioita, etukäteen suunnittelu. Tämä saa aikaan kehossasi positiivisen energisen olon ja painosi putoaa, jos niin haluat. ViaEsca-mobiilisovelluksen kautta saamasi viestien johdosta tietoisuutesi ja ymmärryksesi oikein syömisestä kasvaa samalla kun koet sen positiivisen vaikutuksen.

Mistä joudun luopumaan?

Et juuri mistään! Aloitusmatkan aikana syöt monipuolisesti eri raaka-aineita ja voit silloin tällöin nauttia herkuistakin, mutta kohtuudella. Viikkoon on varattu ns. "nautintokaloria" 500 kcal/viikko. Toki painoa pudottaessa on järkevää jättää ne käyttämättä alkuvaiheessa. Tavoitteena on, että opit ymmärtämään mitä kehosi tarvitsee ja mitä mielesi haluaa, sekä löytää tasapaino näiden välillä sinulle parhaiten sopivalla tavalla. Pitkällä tähtäimella opit 80/20-säännön soveltamisen arjessa.

21 päivän aloitusmatka

Mikä on 21 päivän aloitusmatka?

Sinun tarpeesi mukaan räätälöity helppo aloitus pysyvälle painonhallinnan ja ruuasta nauttimisen matkalle.

Mitä opin 21 päivän aikana?

Miten syödä oikein niin, että pysyn energisenä koko päivän. Mitä ja miten kehoni kuluttaa kaloreita sekä oikean ruokarytmin ja annoskoot. Miten tehdä hyviä, terveellisiä ja helppoja ruokia. Miten syödä niin, että saavutan pysyvän haluamani painonhallintatavoitteen. Suunnitelmallisuutta aterioiden suhteen.

Mitä sitten jos jokin ruoka jää väliin?

Ei se mitään, kyse ei ole yhdestä ruuasta vaan pidempiaikaisesta oppimisesta. Mutta saavuttaaksesi tavoitteesi ja energisen olon, mitä tarkemmin seuraat ohjelmaa sitä varmemmin se toimii. Muiden aterioiden merkitseminen on mahdollista mobiilisovelluksessa käyttämämme tietokannan avulla. 

Saako aloitusjakson aikana nauttia alkoholia?

Kyllä saa. Usealle ihmiselle alkoholi on tärkeä osa ruokanautintoa, siksi mielestämme ei ole järkevää yrittää luopua asioista, joista nauttii. Niistä pitää vain osata nauttia kohtuudella, myös aloitusmatkan aikana. 21 päivän aloitusmatkalle olemme laskeneet viikossa 500 "nautintokaloria", jotka voi käyttää vaikka viiniin (500 kaloria vastaa n. 4 lasia viiniä).

Voinko aloitusjakson aikana juoda kahvia tai teetä normaalisti?

Kyllä voi. Jos lisäät kahviisi tai teehesi sokeria, hunajaa tai maitoa niin muistathan merkitä ne ViaEscan mobiiliapplikaatioon ylimääräisinä kaloreina.

Mitä 21 päivän aloitusmatka maksaa ja mitä siihen kuuluu?

Palvelu toimii mobiilisovelluksen kautta, josta saat sinulle räätälöidyn päiväohjelman 21 päivälle, ostoslistat, helpot ja herkulliset reseptit jokaiselle päivän aterialle ja ViaEsca-valmentajan etätuen. Voit käyttää omaa Polarin, Garminin tai Fitbitin mittaria tai voit ostaa kauttamme Garmin Vivosmart 4 tai jonkun muun aktiivisuusmittarin.

Jatkomatka

Mitä 21 päivän jälkeen tapahtuu ja voinko jatkaa palvelua?

21 päivän aloitusmatkan jälkeen voit halutessasi jatkaa ViaEsca sovelluksen käyttöä kuukausilaskutteisella Jatkomatkalla. Pystyt palvelun avulla suunnittelemaan viikon ateriat vaihtamalla sinulle mieluisia ruokia eri aterioille. Lisäksi voit suunnitella taloutesi päivälliset lisäämällä reseptiin henkilömäärän. Näiden tietojen pohjalta saat ostoslistat tai halutessasi lisäpalveluna ruokakassitoimitukset kotiovelle pääkaupunkiseudulla.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@viaesca.com.

Miten saan keskeytettyä Jatkomatkani?

Pystyt hallitsemaan asiakkuuttasi itse ja näin keskeyttämään tai aloittamaan Jatkomatkan kuinka itsellesi parhaiten sopii. 

OHJEET JATKOMATKAN KESKEYTYKSEEN:
1. Mene ViaEscan etusivulle
2. Klikkaa profiili-kuvaa oikeasta ylälaidasta:
3. Kirjaudu ViaEsca-tunnuksillasi sisään.
4. Klikkaa siirry "Hallinnoimaan tilauksia" -linkkiä
5. Maksutietoihisi päästäksesi järjestelmä varmistaa tunnuksesi uudelleen ja pyytää kirjautumista
6. Saavut jäsenyytesi hallintanäkymään. Klikkaa näkymän valikosta "Jäsenyydet" 7. Valikossa näkyy käynnissä olevat jäsenyytesi. Klikkaa jäsenyytesi riviltä "Peruuta".

Allergiat ja erikoisruokavaliot

Miten otatte huomioon allergiat ja erikoisruokavaliot?

Tällä hetkellä meillä on tilattavissa neljä erilaista ruokavaliota. Ne ovat kaikki laktoosittomia. Sekaruokavalion lisäksi meillä on valittavissa gluteeniton sekaruokavalio sekä kasvisruokavalio. Kasvisruokavalio on ns. lakto-ovo-vege eli se sisältää kasvisten lisäksi maitotuotteita ja kananmunaa. Valitettavasti muita allergioita emme pysty tällä hetkellä huomioimaan. Sekaruokavalio - Arkilounaat ulkona on vaihtoehto, jossa lounas on tarkoitettu syötäväksi työpaikkaravintolassa ja päivälliset tehdään pariksi päiväksi kerrallaan.

Mikäli jokin ruuista ei sovi sinulle voimme antaa vinkkejä, millä korvata jokin ruoka-aine.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Entä jos en pidä jostain reseptissä olevasta raaka-aineesta tai reseptistä?

Ruokamme ovat yleisesti hyvin pidettyjä, mutta näin voi käydä jonkun kanssa, kun kyseessä on n. 100 erilaista ruokaa (21 päivää x 5 ruokaa/päivä). Tavoitteena on antaa mahdollisimman paljon uusia kokemuksia ja löytää sieltä itselleen sopivat helpot, terveelliset ja hyvät ruuat, joita haluat valmistaa myös jatkossa. Sovelluksessa pystyt vaihtamaan raaka-aineita reseptissä ja reseptejä eri päivien annoksiin. Jolloin muutokset tulevat näkymään myös ostoslistan sisällössä.

Voinko käyttää leivän päällä margariinia, juustoa tai leikkeleitä?

Ruokaohjeissa on leipien päälle ohjeistettu laittamaan vain kasviksia. Jos haluat, voit hyvin käyttää ylimääräistä viikoittaista 500 kalorin “nautiskelukiintiötäsi” laittamalla esim. juustoa tai leikkelettä leivälle. Margariinin tms. käyttöä emme suosittele, sillä saat riittävästi hyviä rasvoja muista ruuista.

Liikunta

Pitääkö minun lisätä tai vähentää liikunnan määrää?

Ei tarvitse. Mutta liikunnan lisääminen vaikuttaa terveyteesi ja energisyyteesi positiivisesti, siksi suosittelemme sitä aina. Liikunta ja yleinen aktiivisuus auttavat polttamaan kaloreita ja ovat eduksi painon pudotuksessa. 21 päivän aikana opit mittarin avulla kuinka paljon eri liikuntamuodot kuluttavat energiaa.

Olen treenaamassa maratonia varten, soveltuuko ViaEsca-palvelu minulle?

Periaatteessa kyllä, mutta koska maratonin harjoittelu on kuluttavaa ja vaihtelee sen mukaan missä vaiheessa treenikautta olet, pitää ruokavalion olla mm. tarkkaan ajoitettua. Suosittelemme, että olet yhteydessä meihin.

Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme.

Aktiivisuus-/fitnessmittari

Mikä on aktiivisuus-/fitnessmittari?

Mittari mittaa sinun aktiivisuutesi tasoa vuorokauden aikana. Se mittaa sykkeen ja henkilökohtaisten perustietojen perusteella juuri sinun kalorin kulutuksesi käyttäen omia algoritmejä.

Kullakin mittarivalmistajalla on omat algoritmit, jotka saattavat poiketa toisistaan. ViaEsca sovellusta voi käyttää Polarin, Garminin ja Fitbitin mittareiden kanssa. Meidän kautta voit hankkia Garmin-mittareita.

Miten Garmin mittari toimii ja miten se otetaan käyttöön?

Voit katsoa Garminin mittarin käyttöönottoon liittyvän ohjevideon tästä.

Käytössäni on jo mittari, voinko käyttää sitä?

Kyllä, voit käyttää omaa Polarin, Garminin tai Fitbitin aktiivisuusmittaria. Muiden valmistajien mittarit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä palvelussamme. Näin voimme olla varmoja kalorienkulutuksesi oikeellisuudesta. Jos kuitenkin käytät muun valmistajan tuotetta, voit syöttää päivän kokonaiskulutuksesi käsin sovellukseemme.

ViaEsca sovelluksen käyttö

Mikä on helpoin tapa kirjata ylös ViaEsca-aterioiden lisäksi nautittuja kaloreita?

Voit merkitä ylimääräiset kalorit suoraan ViaEsca sovelluksessa.

1. Aukaise Koti-näkymä
2. Valitse Muu ateria
3. Hae nauttimasi ruoka-aine tai suosikkiruokasi Suosikeista. Esim. kun merkitset ViaEsca tyyppisen woklounaan suosikiksi, löydät sen helposti täältä.
4. Kerro määrä ja tallenna

Käyttämällä annoksen kokoamiseen ViaEsca -tyyppisien lounaiden rakennusmallia, voit hyvin syödä ulkonakin sinulle järkevän kokoisen annoksen.

Jos ruoka-aine ei löydy hakutoiminnolla, voit lisätä oman ruoan käsin (vieritä valikko alas asti) antamalla ns. makrotiedot (kcal, proteiini, hiilihydraatit, rasvat) annoksesi koon mukaan.

Mistä löydän helposti lisäohjeita sovelluksen käyttöön?

Sovellukseen liittyvät lisäohjeet löydät tästä.