Ruokailutottumuksista apua stressiin


Ruokailutottumusten muutoksesta apua stressiin

Hannele oli pitkään kärsinyt stressistä ja palautuminen oli puutteellista myös öisin. Jatkuva kiire ja unen puute otti veronsa Hannelen työtehosta päivisin. Työterveys ohjasi hänet ViaEscan hyvinvointivalmennukseen.

Tilanne alkoi parantua nopeasti ruokailutottumusten muutoksen johdosta. Jo kolmessa viikossa Hannelen stressitasot laskivat korkealta tasolta normaalitasolle ja  palautumista tapahtui sekä yön että päivän mittaan.

Muutoksia mitattiin koko valmennuksen ajan Garmin-aktiivisuusrannekkeella, jonka sydämen sykevälin mittaus pohjautuu Firstbeat-teknologiaan.

Stressitaso ennenStressitaso 2 viikon jäkeenStressitaso 3 viikon jälkeenStressitaso jälkeen

Kuvat: Mittaukset tehtiin ennen valmennusta 10.10., 1 viikko valmennuksen aloituksen jälkeen 17.10., 2 viikkoa valmennuksen aloituksen jälkeen 24.10. ja 3 viikkoa sen aloituksen jälkeen 5.11.

Kuvat kertovat suoria lukemia siitä miten ruokailutottumusten muutoksella voidaan saada vaikuttavuutta palautumiseen.  Mikä parasta, Hannele, joka luovutti nämä tietonsa käyttöömme, kokee tämän myös olossaan. "Olin aiemmin kamppaillut stressin kanssa ja nyt koen tämän helpottaneen ruokavaliomuutoksen johdosta. Samanaikaisesti minulla on parantunut myös yöuni."