Välipala – paras etu työpaikalla


Tee tuottavuutta lisäävä työviihtyvyysteko, panosta työntekijän ravitsemukseen

Millaiset välipalakäytännöt työpaikallanne ovat? Tarjoamalla terveellisiä aterioita ja välipaloja työnantaja voi viestiä arvostavansa henkilökohtaiseen terveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen tehtyjä panostuksia.

Avokadoleipä välipala

 

Työympäristöasiantuntija Staplesin toimitusjohtaja Mikko Hämäläinen kirjoittaa Kauppalehdessä tutkimuksesta, jossa selvisi suomalaisten pitävän merkityksellisimpänä työviihtyvyyteen vaikuttavana etuna työnantajan tarjoamia terveellisiä välipaloja.

Työntekijöiden onkin viisasta toivoa työnantajalta kokonaisvaltaisesti elämään vaikuttavia etuja. Välipalan nauttiminen työpäivän aikana pitää yllä keskittymiskykyä, nopeuttaa palautumista töiden jälkeen ja auttaa pitämään ravitsemuksen tasapainoisena. Pienellä työhyvinvointiteolla voi siis olla suuriakin vaikutuksia elämänlaatuun ja elintapoihin myös työpaikan ulkopuolella.

Välipala on yksi päivän viidestä ateriasta ja vaikuttaa paljon loppupäivän syömisen hallintaan. Välipalan nauttiminen auttaa ylläpitämään tasaisen ateriavälin ja suuntaamaan työpäivän jälkeen kotiin virkeämmällä mielellä. Ruoanvalmistukseen, harrastamiseen ja sosiaalisten suhteiden ylläpitoon löytyy enemmän energiaa. Mieli ja keho hyvin ravittuina arki ja työnteko maistuvat paremmin.

Iltapäivän nälkäkiukun vuoksi moni palaveri on varmasti sujunut nihkeästi tai kokouspullaa nälkäisinä hotkineet kollegat torkahtelevat pöytään. Lounastauoista, välipalamahdollisuudesta ja ravitsemuksen laadusta huolehtiminen on siten myös työskentelyn tehokkuutta lisäävä toimintatapa.

Välipala on helposti toteutettava keino tukea kaikkia työntekijöitä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Meidänkin kokemuksemme mukaan työntekijät arvostavat työnantajaa, joka tukee terveellisten ruokailutottumusten omaksumista. 

Useat työnantajat ovat jo huomanneet tämän ja mahdollistavat terveellisen, maistuvan ruoan saatavuuden työpäivän ajan. Edelläkävijät vievät toiminnan vielä pidemmälle tarjoamalla työntekijöille palveluita, jotka edistävät ruokailutottumusten muutosta terveellisempään suuntaan viikon kaikilla ruokahetkillä, niin työpaikalla kuin kotonakin. Siitä työnantajaa myös kiitetään:

“Atria on mahtava työnantaja, kun se kannustaa ja luo mahdollisuuden tällaiseen. Sitä ei voi väheksyä, että kyllä se on niin mahtavasti hoitanut työntekijöitä. Joka työpaikassa tällaista mahdollisuutta ole. Atria on aivan edelläkävijä näissä asioissa.”

 

Tällaiset valmennukset lisäävät yksilöllistä elämänlaatua, mutta niillä on myös positiivinen vaikutus työyhteisöihin, kuten Nordea MyLifen kehityspäällikkö Nina Oja toteaa:

”Saimme ViaEscasta positiivisen yhteisöllisen kokemuksen ja henkilöstömme jaksaminen selkeästi parani. Yhteinen iltapäivän välipalahetki jäi pysyväksi.” 

Tutustu, kuinka Nordea MyLife tuki henkilöstönsä hyvinvointia ViaEscan avulla.

Lue lisää, kuinka teidänkin yrityksenne voisi tukea työntekijöitä terveellisissä ruokailutottumuksissa.