Aktivoidu arkiliikuntaan - haaste


Moduulin tavoite: Tavoitteena on lisätä hyvinvointia ja kalorinkulutusta lisäämällä arkiliikuntaa, saada liikkuminen osaksi arkea ilman suurempia ajankäytöllisiä ongelmia. Moduulin mukana saat viikkohaasteet, jotka toivomme sinun ottavan vastaan.

Arkiliikuntaa on kaikenlainen päivän mittaan tapahtuva liikkuminen ja liikehtiminen, mikä ei ole varsinaista vapaa-ajan liikuntaa. Arkiliikuntaa kutsutaan usein myös hyöty- ja perusliikunnaksi. Suurin osa ihmisen liikunnasta kertyy päivän askareiden yhteydessä arkiliikuntana. (lähde: UKK-instituutti)

Päivittäisen liikunta-annoksen voi kerätä yhtä hyvin lyhyemmistä pätkistä pitempikestoisen liikuntasuorituksen sijaan. Painonhallinnan kannalta 10 minuutin pätkissä liikkuminen on yhtä tehokasta kuin yhtäjaksoinen liikunta. Ratkaisevaa on se kuinka paljon energiaa päivän mittaan kaiken kaikkiaan kuluu. Joskus voi olla helpompi lisätä liikuntaa pätkissä kuin yhtäjaksoisina suorituksina.

Moduulin viikkohaasteiden ohessa mietimme mitkä ovat helppoja, usein unohduksissakin olleita, tapoja lisätä arkiliikuntaa. Tämä kaikki saattaa vain vaatia erilaista näkökulmaa asioihin. Nauti liikkuvaisesta olostasi ja sen myötä lisääntyvästä hyvinvoinnista!  Tsemppiä haasteeseen!