Hallitse elämääsi syöden hyvin - haaste


Moduulin tavoite: Olet saanut ViaEsca aloitusmatkan aikana perustaidot kuinka voit syödä tasapainoisesti ja hyvin suhteessa ikääsi, sukupuoleesi ja fyysiseen aktiivisuuteesi. Seuraavan 21 päivän aikana on tarkoitus sovittaa nämä perustaidot omaan elämäntilanteeseesi. Opetella koostamaan aamiainen ja välipala sekä tuoda suunnitelmallisuutta omaan syömiseesi. Pääset myös työstämään repsahduksia.

Syöminen on meille kaikille välttämätöntä, halusimme tai emme. Suurin osa meistä myös haluaa syödä maistuvasti ja terveellisesti. Ei siis tehdä siitä liian hankalaa. Yleisesti ottaen olet jo pitkällä, jos muistat syödä säännöllisesti. Säännöllisen ruokailurytmin avulla autat itseäsi huomaamatta monessa asiassa. Päiväsi rytmittyy ruokataukoihin (jotka toivottavasti ovat osin myös sosiaalisia), energiatasosi pysyvät tasaisina ja unirytmi ja unenlaatu saattavat parantua. Tähän peilaten uskaltaisin väittää, että ottamalla syömisen haltuun, saat elämänhallintaa. 

Moduulin aikana mietimme mitä kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa aterioita ja ateriarytmiä. Haasteet kannattaa ottaa purtaviksi ja oikeasti kirjata tai puhua ääneen omat oivalluksesi. Niiden avulla toivomme sinun löytävän tapoja hyvään syömiseen omassa arjessasi. 

Avartavaa matkaa!