Hallitse elämääsi syöden hyvin - Viikko 3


Viikko 3

Omat haasteet/ repsahdukset

Suunnitelmallisuus ja ennakointikaan eivät aina johda parhaisiin lopputuloksiin. Eteen tulee yllättäviä tilanteita: juhlia, aikataulun uusimista, myöhästymisiä, huonosti nukuttuja öitä ym. Ne kuuluvat elämään ja ne on otettava vastaan sellaisina kuin ne tulevat. Repsahduksia tulee kaikille. Tärkeintä kuitenkin on, että niiden jälkeen palaa mahdollisimman nopeasti takaisin hyviin tottumuksiin ja ruoka-aineisiin. Kokonaisuus on aina se, joka ratkaisee. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin: arkivalinnat ratkaisevat. Ihan joka päivä.

Ymmärrys aiempien huonojen valintojen takana auttaa sinua pääsemään paremmin tavoitteissasi eteenpäin. Mikä sai sinut aiemmin valitsemaan kakkupalan iltapäiväkahvilla tai syömään valkoista leipää monta palaa päivässä? Tietoisuus siitä mikä omassa arjessa toimii painonhallintaa tai vetämätöntä oloa vastaan auttaa sinua itseäsi tekemään tulevaisuudessa toisenlaisia valintoja. Uudet, hyvät valinnat on juurrutettava arkeen.

Hyvät tottumukset, joista aiemmin puhuimme, ovat tavallaan rakennusmateriaalia, joista terveellinen elämäntapa muodostuu. Kivijalka muurataan tekemällä pieniä hyviä valintoja usealla eri elämänalueella, lähtien syömisestä, edeten liikuntaan ja nukkumiseen. Kun kokonaisuus on kunnossa, kivijalkaa on vaikea kaataa.

Haaste:

Mitkä ovat sinun repsahduksesi yleensä? On tärkeää miettiä ja nimetä nämä hetket tai tunteet ääneen. Nimeä siis 1-3 repsahdusta. Mitä voisit tehdä selvitäksesi niistä? Voisiko niitä ehkäistä? Miten?