Inspiroidu kasviksista! -haaste


Oletko miettinyt, että haluaisit lisätä kasvisten syömistä, mutta et tiedä miten se helposti onnistuisi? Oletko ajatellut, että kasvisruokia olisi kiva osata valmistaa enemmän? Entä jos lisään kasvisruokien syömistä, saanko kaikki tarvittavat ravinteet? Mikäli vastasit näihin kysymyksiin kyllä, tämä moduuli on sinua varten.

Eri ihmisillä on erilaisia syitä siirtyä kasvisruokaan tai alkaa täysin kasvissyöjäksi tai jopa vegaaniksi. Tällaisia syitä voi olla mm. eläinten oikeudet tai olot, oma terveys, ympäristövaikutukset tai uskonnolliset syyt. Yhä useammin kuitenkin törmään siihen, että moni haluaisi yksinkertaisesti vain lisätä kasvisten syöntiä, koska uskoo niiden lisäävän terveyttä ja vähentävän ympäristövaikutuksia. Ilman siis sen suurempaa ideologista syytä siirtyä kokonaan syömään kasvikunnan tuotteita. Olemme yrittäneet helpottaa asiaa koostamalla ViaEscan ateriamallit siten, että ne sisältävät paljon kasviksia maistuvassa muodossa ja siten, että olemme rakentaneet tarjolle kokonaisen kasvisruokavalion 21 päivälle. ViaEscan kasvisruokavalio on ns. lakto-ovo-vege-ruokavalio eli se sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi kananmunaa ja maitotuotteita. Suosittelemmekin, että kokeilisit tämän haasteen kanssa yhtäaikaisesti tätä 21 päivän ruokavaliota. Tekisit todennäköisesti paljon enemmän havaintoja.

Haastamme sinut lisäämään kasviksia päivittäiseen ruokavalioosi ja kokeilemaan uusia tapoja maustaa kasvisruokaa maistuvaksi.