Lisää makua aterioihin, suolaa vähentäen - haaste


Oletko tullut ajatelleeksi kuinka paljon suolaa käytät päivittäin? Tai mietttinyt miten monet painonhallinnalle hankaluuksia aiheuttavat "roskaruuat" ovat raskaasti suolattuja? Entä jos suolaa vähentämällä pääsisikin tästä roskaruuan himoitsemisesta eroon? Elimistö oppii vähäsuolaiseen makuun yllättävän nopeasti, jo parissa viikossa.

Tietty määrä suolaa on elimistölle henkiinjäämisen kannalta välttämätöntä. Pysyäkseen hengissä ihminen tarvii noin gramman suolaa päivittäin. Tällä hetkellä suomalaiset syövät noin kymmenkertaisen määrän suolaa päivässä!

Jos puolittaisimme suolansaannin noin teelusikalliseen päivässä, hyödyt verenpaineelle, sydämelle ja aivoille olisivat huimat. Vähäsuolaisuutta siis kannattaa harjoituttaa jo lapsesta pitäen. Tällöin keho ei kaipaakaan niin paljoa suolaa, vaan runsassuolainen ruoka maistuu etovalta. 

Toinen helppo tapa vaikuttaa kehon hyvinvointiin on järkevä mausteiden käyttö. Mausteita on käytetty iät ja ajat tuomaan ruokiin makua ja samalla antamaan ihmiselle monialaisia terveysvaikutuksia. Mausteilla onkin laajat ja vaikuttavat listat eri ainesosia, joilla on positiivisia vaikutuksia meidän jaksamiseen.

Haastamme sinut nyt siis vähentämään suolaa sekä opettelemaan uusia, terveellisiä tapoja maustaa ateriat. Tulet saamaan yhden isomman haasteen viikoittain sekä joka päivälle kannustusviestin tai vinkin sovelluksen etusivulla. Tsemppiä matkaan!