Aamiainen - energisen päivän aloitus


Aamiaisella on suurempi vaikutus koko päivääsi kuin uskotkaan! Jos syöt runsaan ja oikein koostetun aamiaisen, täytät energiavarastosi hyvällä energialla, mutta myös vaikutat suuresti loppupäivän syömisiin ja sitä kautta hallinnan tunteeseen syömisestä.

Aamiainen on ateria, josta usein ravintovalmennuksessa on järkevintä lähteä liikkeelle. Se kannattaa niin sanotusti ottaa ensimmäisenä haltuun. Se on myös usein vaikein korjattava monella, sillä usein aamutottumukset ovat kaikkein tiukimmassa. Jos aamiainen on vuosien ajan sisältänyt esimerkiksi kahvikupillisen ja kaksi kinkku-juustoleipää, on tämän rutiinin muuttaminen haastavaa.

ViaEscan tavoitteena on saada sinut kokeilemaan erilaisia aamiaisia ja auttaa sinua löytämään uusia tapoja koota aamiainen, huomaamaan millainen aamiainen sinulla voisi toimia. Ole kokeilunhaluinen! Tuorepuuro tai bircher-mysli saattavat houkuttaa sinut tekemään niitä jatkossakin.

Hyvän aamiaisen tunnuspiirteitä on monipuolisuus. Tällä tarkoitan sitä, että siitä pitäisi löytyä jotain proteiinipitoista, jotain kuitupitoista ja jotain kypsentämätöntä. Se voi olla esimerkiksi kaurapuuro marjoilla ja raejuustolla tai jugurttipohjainen smoothie marjoilla ja kaurahiutaleilla höystettynä. Näiden lisäksi kenties runsaskuituista leipää ja kasviksia.

 


Painonpudottajilla on usein tapana skipata aamiainen tai syödä liian pieni aamiainen. Tätä ei pitäisi tehdä, sillä se saattaa kostautua ylensyömisenä myöhemmin päivällä. On siis hyvin tärkeää saada hallinnan tunne päivän syömisistä heti aamusta alkaen. Aamiainen nopeuttaa aineenvaihduntaa ja täten jopa tehostaa painonpudotusta. Aineenvaihduntaa voit tehostaa aamuisin myös juomalla lisäksi lasillisen vettä. Eikä tämä kaikki poista sinulta mahdollisuutta juoda kupillinen kahvia tai teetä aamiaisesi seuraksi!

Herkullista matkaa erilaisten aamiaisten maailmaan!