Arjen hyvinvointi


Tee hyvinvoinnista pysyvä osa arkeasi

Lähtökohtamme ruokailutottumusten muutokseen on hyvinvoinnin arkeistaminen. Arkeistaminen? Lue tästä, kuinka helppous, joustavuus ja pysyvyys toimivat arkesi parhaana hyvinvointiratkaisuna.

ViaEsca ateria lammaskofta

Hyvinvointi ja terveys ovat meille jokaiselle tärkeitä asioita, joita täytyy tukea ja huoltaa. Toimivin keino siihen on tehdä arkisista elintavoista sellaisia, että ne tukevat sinua aina, myös muuttuvissa elämäntilanteissa ja kiireen keskellä. Kun arjen rutiinisi ovat kunnossa, hyvinvoinnillasi on vakaa perusta.

Hyvinvoinnin peruspilarit – Ruokailu, liikunta ja uni
Näkemyksemme mukaan ruoka on tehokkain tie hyvinvointiin. Ravinto tukee jaksamista ja auttaa palautumaan niin arkisista kuin urheilun tai stressin aiheuttamista rasituksista. Tasainen ateriaväli auttaa ylläpitämään tasaista vuorokausirytmiä ja laadukasta unta. Jos siis haluat muuttaa elämääsi kokonaisvaltaisesti terveempään suuntaan, kannattaa aloittaa muuttamalla ruokailutottumuksia.

Ruokailun vakaan peruspohjan rakennusurakkaa kutsumme hyvinvoinnin arkeistamiseksi. Meille arkeistaminen on suunnitelmallisuuden tukemista, ruokaostoksilla käynnin helpottamista, oikeanlaisen ateriarytmin sekä energiatasapainon löytämistä ja perheen huomioimista antaessamme tukea hyvinvointisi edistämiseen.

Nämä asiat luovat vakaan pohjan hyvälle arjelle, jonka kulmakivenä on helpoista ja maistuvista aterioista koostettu tasapainoinen ruokavalio. Vaikka jokin hyvinvointisi peruspilareista notkahtelisi, terveellisen ruokailun perusta auttaa sinua löytämään tasapainosi uudelleen.

Jotta hyvinvointisi rakentuisi kestävälle pohjalle, tulee arjen ratkaisujen olla helppoja, joustavia ja johtaa pysyvyyteen. Hyvinvointi täytyy siis arkeistaa.


Hyvinvoinnin tulee olla helppoa
Rutiinit, jotka muodostamme ovat jokapäiväisen toimintamme tuki ja turva. Ne luovat arkeen helppoutta ja sujuvuutta. Toistamme näitä tottumuksia niin usein, että sillä mitä teemme arjessamme on valtavasti suurempi merkitys kuin sillä, mitä teemme satunnaisesti.

Arkiset tottumuksemme istuvatkin tiukassa, mutta elintapojen parantamiseksi nähty vaiva kannattaa. Kun terveellisesti ruokailu sujuu arjessasi vaivattomasti, eikä ostoskorin sisältöä ja aterioiden koostamista tasapainoisesti tarvitse ajatella erikseen, tukevat arkiset valinnat hyvinvointiasi kuin itsestään.

Kun osaat myös toteuttaa hyviä ruokailutottumuksiasi suunnitelmallisesti, on terveyden edistäminen jo puoliksi tehty. Monipuolisuus ja tasapainoisuus tarkoittavat arjessa nopeaa ja helppoa ruokaa, jonka mausta ja ravinteikkuudesta ei kuitenkaan tingintä. Satokausien väri- ja makumaailmat pitävät arkiruoankin vaihtelevana ja mielenkiintoisena. Kun arki on maukasta, se innostaa jatkamaan ja tekemään hyvinvoinnista pysyvää.


Hyvinvoinnin tulee olla joustavaa
Kun ruokailutottumusten perusta on vakaalla pohjalla, arkisesti toistuvat hyvinvointia ja terveyttä tukevat valinnat eivät kaadu satunnaisiin epäterveellisempiin valintoihin tai arjesta poikkeaviin ruokailutilanteisiin. Tasapainoiseen ruokavalioon kuuluu  joustavuus, joka tekee ruokailusta sujuvaa.

Sujuvuutta lisää myös keskittyminen ravitsemuksesi kokonaisuuteen. Yksittäisiin asioihin tarttuminen ravitsemuksessa on vaivalloista, eikä välttämättä paranna terveyttäsi tai hyvinvointiasi. Kokonaisuuden hallinta ei suju, ellei ravitsemuksesta ole riittävää osaamista.

Kun voit luottaa omaan osaamiseesi ja arjen suunnitelmallisuus on hallinnassasi helposti ja vaivattomasti, pystyt soveltamaan taitojasi ketterästi arjen kiemuroissa, etkä koe tarvetta luoda keinotekoisia, joustamattomia sääntöjä ruokailuusi.

Hyvinvoinnin tulee olla pysyvää
Helppous ja joustavuus ovat avaimet pysyvyyteen, ja vain pysyvyydellä on todellista vaikuttavuutta hyvinvointiisi ja terveyteesi. Toisin sanoen, hyvinvoinnin tulee olla pysyvä osa arkeasi, ei dieetti, jonka noudattaminen on pikemminkin lisäpalanen arkeesi kuin siihen sujuvasti sisältyvä toimintamalli.

Arkeakin rikkovat usein tilanteet, joissa tottumuksista joutuu joustamaan. Kuitenkin, kun ruokailu on hallinnassasi, se tukee jaksamistasi myös näissä tilanteissa. Energiaa riittää arkiaktiivisuuden ylläpitoon, vaikka aikaa kuntoilulle ei muutoin olisi. Säännöllinen ruokarytmi auttaa myös pitämään unen laadukkaana.

Helpoista ja maistuvista aterioista koostuva tasapainoinen ruokavalio toimii kulmakivenä vakaalle perustalle, joka on pysyvästi hyvä arki.

Tällaisena me näemme pysyvästi helpon ja maistuvan arkesi
Haluamme tehdä arjestasi hyvinvoinnin ja terveyden kannalta laadukasta arkeistamalla hyvinvointisi.

Meille arkeistaminen on toisiaan tukevia asioita; helppoutta, joustavuutta ja pysyvyyttä, jotka luovat vakaan perustan pysyvälle arjen hyvinvoinnille. Kulmakivenä toimii helpoista ja maistuvista aterioista koostettu tasapainoinen ruokavalio. Maistuva ruoka tuo iloa ja jaksamista elämääsi.

Haluamme sinun itse ymmärtävän arjessa toistuvien valintojen kautta tapahtuvan jatkuvuuden ja säännöllisyyden merkityksen hyvinvointisi ja terveytesi tukemisessa. Toivomme arjen ruokailusi olevan hallinnassasi ja hyvinvointisi tasapainoisen ruokavaliosi ja lisääntyneen arkiliikunnan ansiosta vakaalla pohjalla.

Arkeistetun hyvinvoinnin periaatteilla kiire ja yllättävät elämäntilanteet eivät yllätä sinua ja saa hyvinvointiasi suistumaan raiteiltaan, vaan teet rutiinilla terveellisiä ratkaisuja, jotka auttavat sinua jaksamaan.


Lue lisäksi, kuinka ViaEsca Muutosmatka voi auttaa sinua muutoksessasi kohti pysyvästi helppoa ja maistuvaa arkea.