Laihduttaminen on varma tapa lihoa


Monen ihmisen uudenvuodenlupauksiin kuuluu laihduttaminen. Laihdutuslupaus ei kuitenkaan välttämättä ole paras tapa lähestyä asiaa. Yleensä vain noin 5 % laihduttajista onnistuu tekemään pysyvän muutoksen.

Painonpudotus tehdään usein laihdutuskuurilla, jonka avulla paino laskee nopeasti. Tutkitusti laihdutuskuurin jälkeen paino tapaa kuitenkin nousta samoihin tai jopa aiempaa korkeampiin lukemiin. Laihdutuskuurin jälkeinen lihominen johtuu suurimmalta osin siitä, että dieettiruokavaliot on säädetty liian tiukoiksi. Kuurin loputtua on vaikea palata normaaliin ruokavalioon tai ylipäätään hahmottaa mikä normaali ruokavalio voisi olla. On myös vaikeaa jatkaa dieettiruokavaliolla, koska se on ollut niin tiukka, ettei sellaista pysty noudattamaan pidempää aikaa. Todella niukalla kalorinsaannilla ja pitkäaikaisella tiukalla dieetillä saattaa olla jopa pahoja haittavaikutuksia.

 Laihduttaminen on varma tapa lihoa

Heli, 48, oli kokeillut monia laihdutuskuureja aikuiselämänsä aikana. Yksikään näistä kuureista ei ollut tuottanut pysyviä tuloksia ja hänelle oli vain jäänyt mieleen, miten kova nälkä hänellä oli ollut laihdutuskuurien aikana. Kun hän osallistui ViaEscan valmennukseen, hänellä ei ollut korkeita odotuksia, sillä epäonnistumisia oli taustalla paljon. Hän pelkäsi nälän tunnetta ja mietti, miten perhe suhtautuisi hänen uuteen yritykseensä.

 

”Kun aloitin matkan, päätin tarjota perheelle samoja ruokia kuin ohjelma minullekin tarjosi. Ajattelin myös, että saisin samalle ruokamatkalle lähteneeltä kollegalta tukea valmennuksen aikana.”
 
”Matkan aikana olo alkoi olla päivä päivältä energisempi. Ruuat olivat oikeasti hyviä! Nälkää en kokenut missään vaiheessa, ja palveluun kiinteästi kuuluva aktiivisuusranneke kannusti liikkumaan. Kävelin paljon.”
 
”Lopputulemana aloitusmatkan jälkeen painoa putosi 3,5 kg ja kehonkoostumusmittauksen mukaan paino lähti juuri oikeasta paikasta: rasvakudoksesta. Kaikki oli liiankin helppoa. Myös perhe kehui reseptejä, ja samalla koko perheen ruokailutottumukset muuttuivat parempaan suuntaan. Tästä on tosi hyvä mieli jatkaa eteenpäin!”
(Reilu puoli vuotta aloituksesta Heli on pudottanut yhteensä 10kg painostaan ja tästä suurin osa on rasvaa. Heli on nyt tavoitteessaan.)