Ruokavalio edistää aivojen terveyttä


Ruokavalio, joka edistää aivojen terveyttä

Ruoka, mitä ja miten syömme, vaikuttaa aivojen toimintaan. Verensokerin oikea taso ja tasaisuus päivän aikana vaikuttaa meidän päivittäiseen vireystilaamme. Toisaalta taas ruokavalio vaikuttaa tutkitusti suolistobakteereihin, jotka taas vaikuttavat aivojemme toimintaan pidemmällä aikavälillä.

 

Välimerellinen ruokavalio

Jokaisen ihmisen tulisikin kokeilla miltä tuntuu, kun syö tasapainoisesti hyvää ja monipuolista ruokaa, joka ruokkii hyviä suolistomikrobeja.

Suomalainen ViaEsca on suunnitellut helpon tavan kokeilla miltä tuntuu, kun syö oman kulutuksen mukaan räätälöityä monipuolista maistuvaa ruokaa, joka pitää sinut energisenä koko päivän. Myös suolistomikrobit saavat kaiken tarvittavan, jotta ne jaksavat tukea aivojen toimintaa.  ViaEscan 21 päivän aloitusmatkan aikana opit, miten kehosi ja mielesi toimivat tasapainoisen ruokavalion ansiosta. Reseptit ovat helppoja ja ruuat maistuvia. Sinun kulutuksesi mukaan suunnitellussa ruokaohjelmassa on kaikki mitä kehosi päivittäin tarvitsee voidakseen hyvin.

”Moni tietää miten tulisi syödä, mutta harva silti tekee niin. Uusimman FinTerveys-tutkimuksen mukaan suomalaisten ruokailutavat eivät ole parantuneet vaikka tietoa oikein syömisestä on helposti saatavilla. Ruokailussa pitäisikin seurata käyttäytymistieteistä tuttua ajatusta - toiminta muuttaa asennetta nopeammin, kuin asenne toimintaa.  Siksi olemme kehittäneet palvelun jonka avulla 70% ihmisistä ovat onnistuneet tekemään pysyvän muutoksen ruokailutottumuksiinsa. ViaEscan metodi perustuu nopeaan palkinnon saamiseen ja vanhasta pois oppimiseen. Kokeilemalla uusia reseptejä ihminen kokee päivittäisiä pieniä onnistumisia ja noudattamalla valmista kehon kulutuksen mukaan räätälöityä ohjelmaa jo 21 päivässä tuntee miten muutos vaikuttaa kehoon ja mieleen positiivisesti. Samalla ihminen oppii pois huonoimmista rutiineistaan, jotka eivät oikeasti ole tarpeellisia eivätkä tuota niin paljon mielihyvää, että niitä kannattaisi jatkaa.”  toteaa ViaEsca:n toimitusjohtaja Tuomas Teinilä.