Atrian henkilöstön kommentteja ViaEsca-valmennuksesta


Atrian henkilöstön kommentteja ViaEsca-ohjelmasta (Atrialla on ollut käytössä ViaEsca-ohjelma työterveydessä vuodesta 2017 alkaen)

"Tämä on ollut ihan ehdottomasti paras matka itseeni ja uusiin ruokailutottumuksiin. Olen saanut niin paljon positiivista energiaa kehoon ja mieleen ja mikä tärkeintä, olen auliisti jakanut tätä ilolla eteenpäin. Minä aloitin syksyllä 2018 tämän matkan ja paino tippui 10 kiloa sopivassa sykkeessä ja on pysynyt. Ja kyllä kiitos, sama tyyli on edelleen keittiössä eli kun pusaan näitä ruokia niin kaikki menee kuin kuumille kiville. Hyvä kun ehdin itselleni lautasellisen pelastaa (isäntä on ensimmäisenä ja teinipojat hyvinä kakkosina lautasineen) niin että kyllä täällä kotona kannatusta ja kannustusta piisaa. Iloisena ja keventyneellä mielellä on tästä hyvä jatkaa matkaa itsenäisesti, kiitos hyvistä ohjeista ja neuvoista. Haluan vielä sanoa, että kolmivuorotyötä tekevälle on erityisen tärkeää miten syö ja milloin. Itse olen oppinut vaihtamaan ruokailun painopistettä siten että joka vuoroon löytyy näillä konsteilla oikea rytmi."
-Teija

"Olen 53-vuotias ruoka-alan ammattilainen. Minun jos kenen, pitäisi tietää mitä ja miten syödä terveellisesti, mutta kun herkuttelu on niin mukavaa ja nautinnollista. Minulla oli painoa kesäloman 2019 jälkeen kertynyt hyvä 113kg määrä, joka toki kulki mukana, mutta tuntui arjessa.

Työnantajani mahdollisti osallistua ViaEscan elämäntapamuutosryhmään elokuun alussa 2019. Tämän myötä perheen arkeenkin tuli muutos, varsinkin viikonloppuun, jossa ruokailurytmin ja harrastusten ajankohtien sovittamisen kanssa oli omat kommervenkkinsä. Arjessa työmatkustaminen ja siellä ruokailujen järjestäminen vaati myös oman suunnittelun, mutta myös paransi omalta osalta ruokatarjontaa. Ennen oli ns. hampurilainen tms. helppo ratkaisu reissun päällä. Ja tämähän toki näkyi vyötäröllä..

Alku koetteli motivaatiota kun piti muuttaa omia tapoja, mutta kun rupesi tulemaan tuloksia vaa’alla, niin se oli itselle paras palkinto. 21 päivän aloitusjakso tuntui aluksi pelottavan pitkältä, mutta se on jo riittävä aika huomata muutoksia itsessä, painossa ja jaksamisessa. Oma jaksaminen parani kyseisenä aikana ja liikunnan suorittaminen helpottui ja suoritusten pituutta ja tehoa  pystyi nostamaan. En kokenut kyseisenä aikana ”nälkää”, vaan tunsin itseni kylläiseksi ja jaksamiseni oli hyvää koko ajan. Tuon 21 päivän jälkeen olin painoni saanut tippumaan n. 7kg, johon olin jo tyytyväinen. Nälkä ns. kuitenkin kasvaa kun tuloksia tulee ja asetin itselleni seuraavalle 2kk seurantajaksolle tavoitteeksi saada painoni alle 100kg – sekä vielä muutama kilo tuon alle – 99kg ei saisi olla pysyvä paino. ViaEscan tieto ja oppiminen pohjana matka on jatkunut nyt yhteensä puoli vuotta ja painoni on tällä hetkellä noin 96kg. Lomakin on osunut jo tähän jaksoon ja siellä on nautittu makeaa, kosteaa ja suolaista kuin ennenkin lomalla – kohtuus kuitenkin muistaen.

Olen löytänyt ViaEsca reseptiikasta ja ohjeistuksesta omat suosikkini, jotka ovat arjessa mukana koko ajan; varsinkin aamiainen – välipala – iltapala. Lounaalla syön pääasiassa salaatin proteiinien kanssa ja päivällinen on päivän lämmin ateria. Minulle kerran päivässä syötävä lämmin ateria on tarpeellinen tai olen sen kokenut tarpeelliseksi. Oloni on keventynyt ja jaksan enemmän. Veri- ja muut arvot ovat parantuneet, verenpaine on todella hyvä, liikunnallisten harrastusten harrastaminen on saanut oman lisänsä."
-Mikko