Ruokafilosofia


Voi hyvin - ruoasta nauttimista unohtamatta!

Haluamme auttaa sinua oivaltamaan kokonaisvaltaisesti terveellisen ruokailun merkityksen hyvinvoinnillesi. Siksi ViaEsca-ateriat on suunniteltu ravitsemussuosituksiin nojaten tukemaan hyvinvointiasi, unohtamatta maistuvuutta ja ruoasta nauttimista.

Ruokafilosofia - syömällä hyvinvointia

Syö oikeaa ruokaa - terveellisesti
  • Maistuvat, monipuoliset reseptimme 
  • Tasainen ateriarytmi 
Tasapainoisen ruokavalion monet terveyshyödyt
  • Energiansaannin tasapaino - sinulle räätälöidysti 
  • Helppoa painonhallintaa 
  • Ravintoaineiden terveysvaikutukset 
  • Runsaasti kuituja 
Terveellisestä ruokailusta pysyvä osa arkeasi
  • Sosiaalinen syöminen 
  • Nautinnot osana tasapainoista ruokavaliota 

Syö oikeaa ruokaa - terveellisesti

Maistuvat, monipuoliset reseptimme

Missiomme on parantaa ruokailutottumuksesi pysyvästi - oikean ruoan herkullisuudesta tinkimättä!

Tutustut uusiin, innostaviin makumaailmoihin reseptiemme
 avulla, joiden valmistamisesta olemme tehneet helppoa. Itse ruokaa valmistamalla innostut tuoreista raaka-aineista ja opit valmistamaan herkullisia ja terveellisiä aterioita halutessasi koko ruokakunnalle.

Ateriasuunnitelmasi pohjaksi valitset yhden ruokavalioistamme. Tätä perusruokavaliotasi voit muokata matkasi aikana lisäämällä joukkoon uusia, innostavia teema- ja kausimakuja. Pyrimme huomioimaan satokaudet ja myös vuoden ruokajuhlien teemat näkyvät resepteissämme, kuitenkin arjen helpottaminen ja inspiroivat arjen ateriat ovat aina suunnitelman keskiössä.

Tasainen ateriarytmi

Maistuvat aamupalat, lounaat, välipalat, päivälliset ja iltapalat - kaikki päivän viisi ateriaa auttavat sinua jaksamaan. Toivomme sinun löytävän 3-4 tunnin ateriavälin, joka auttaa pitämään energiatasapainosi ja verensokerisi tasaisena koko päivän auttaen sinua jaksamaan. Lue lisää glykeemisestä indeksistä.

Tasapainoisen ruokavalion monet terveyshyödyt

EnergiatasapainoHyvällä ravitsemuksella voit ennaltaehkäistä elintapasairauksia ja voit helpottaa kehosi palautumista, pitää yllä hyvää vireystilaasi sekä laadukasta unta. Ravinnon laatu on myös ensisijaisen tärkeä tekijä painonhallinnassa ja -pudotuksessa.ViaEsca-aterioista nauttiessasi tiedät syöväsi ravitsemuksellisesti tasapainoisesti ja sopivasti energiankulutukseesi nähden. Olemme suunnitelleet päivä ateriat siten, että saat niistä tasapainoisesti tarvitsemasi energia- ja suojaravintoaineet.

Energiansaannin tasapaino

Jotta painonhallintasi olisi helppoa, ViaEsca-sovellus räätälöi ateriasuunnitelmasi oman energiankulutuksesi mukaan. Saat päivän aikana tarvitsemasi energian tasapainoisesti hiilihydraateista (45-60 %), proteiineista (10-20 %) ja hyvälaatuisista rasvoista (25-40 %). Lue lisää energiaravintoaineiden tasapainon tärkeydestä.

Helppoa painonhallintaa

Mikäli tavoitteenasi on painonpudotus, suunnitelmasi päiväohjelma on omaa kulutustasi 500 kilokaloria pienempi. Voit siitä huolimatta syödä hyvin ja energiatasosi pysyy korkeana, vaikka odotettava painonpudotus on 0,5-1 kg viikkotasolla.

Ravintoaineiden terveysvaikutukset

ViaEscan aterioissa on päivittäin otettu huomioon, ei pelkästään energiaravintoaineiden tasapainoinen jakaantuminen, vaan myös monien hivenravintoaineiden riittävä saanti. Monipuolisesta ruokavaliosta saatavat vitamiinit ja hivenaineet tukevat immunipuolustustasi ja yleistä terveydentilaasi. Lue lisää eri ravintoaineista.

Runsaasti kuituja

Runsas määrä, jopa kilo kasviksia, hedelmiä ja marjoja päivässä takaa vitamiinien saannin ja huolehtivat osaltaan riittävästä kuidun saannista. Kuidut edesauttavat pitämään yllä kylläisyyden tunnetta. Kuitupitoiset ja ravinteikkaat ruoka-aineet vaikuttavat myös suolistosi toimintaan. Kasvisten merkityksestä ruokavaliossa voit lukea lisää täältä.


Terveellisestä ruokailusta pysyvä osa arkeasi

Haluamme sinun itse oivaltavan arjessa toistuvien valintojen kautta tapahtuvan jatkuvuuden ja säännöllisyyden merkityksen hyvinvoinnillesi ja terveydellesi. Arjen hyvinvoinnin kulmakivenä toimii maistuvista aterioista koostettu tasapainoinen ruokavalio, josta saat iloa ja energiaa elämääsi.

Sosiaalinen syöminen

Kannustamme sinua nauttimaan ruoasta yhdessä perheen, ystävien tai kollegoiden kanssa ja syömään ulkona, kunhan pyrit silloinkin tekemään pääsääntöisesti fiksuja ruokavalintoja. Uskomme siihen, että juhlaruoat kuuluvat juhlaan, sinun ei tarvitse luopua niistä, koska myös niistä nauttiminen on osa tasapainoista ruokavaliota. Pidä syömisesi tasapainossa arjessasi, Muistat siis vain pitää syömisesi tasapainossa juhlien ympärillä.

Nautinnot osana tasapainoista ruokavaliota

Koska elämästä pitää nauttia, ateriasuunnitelmassa jätetään jokaiselle viikolle 500 vapaata nautiskelukaloria. Voit käyttää ne sinulle iloa tuottaviin ruokiin tai juomiin, kuten muutamaan lasilliseen viiniä tai olutta, muutamaan juustopalaan tai vaikkapa isompaan annokseen lempiruokaasi! Kun oivallat perusasioiden; ruokailurytmin, annoskoon ja aterioiden koostamisen merkityksen, huomaat nautinnoille olevan tilaa arjessasikin. Lue blogistamme lisää joustavasta syömisestä. 


Tervetuloa matkalle kohti energisempää oloa! Syö hyvin - voi hyvin!

ViaEsca-tiimi